Ongeval A18 Doetinchem: Bestuurder beschonken

Geplaatst op 4 mei 2013, om 13:06 uur

DOETINCHEM – Een 38-jarige automobilist uit Halle is op vrijdagavond gewond geraakt nadat hij op de A18 bij Doetinchem van de weg was geraakt. De man bleek teveel alcohol te hebben gedronken.

De man reed omstreeks 19.15 uur over de A18 in de richting van Varsseveld. Volgens een getuige begon de man te slingeren, waarna hij tegen de vangrail botste en vervolgens aan de andere kant van de weg in het struikgewas tot stilstand kwam. De getuige kon nog net uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Gewaarschuwde agenten roken een sterke alcohollucht bij de 38-jarige; een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. Aangezien de man verwondingen had opgelopen aan rug en been, is hij voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Daar gedroeg hij zich recalcitrant en wilde niet meewerken. Hierop is hij naar het politiebureau overgebracht, waar een alcoholpromillage van 1,90 (825 ug/l) werd gemeten. Dit is bijna 4 keer de norm.

Door de politie is proces-verbaal opgemaakt tegen de 38-jarige man uit Halle. Ook is hij zijn rijbewijs kwijt. Justitie beslist over de teruggave van zijn rijbewijs.