Politie: Boerderijbrand mogelijk aangestoken - GelreNieuws        

Politie: Boerderijbrand mogelijk aangestoken

Geplaatst op 12 mei 2013, om 14:32 uur

HARDERWIJK – De brand in een vrijstaande woning met rieten kap aan de Dassenburgerhout is mogelijk aangestoken. Dat meldde de politie.

De brand woedde in de nacht van zaterdag op zondag en werd omstreeks 03.55 uur ontdekt. De bewoners konden ongedeerd de woning verlaten. Het pand werd totaal verwoest. Vermoedelijk werd de brand aangestoken. Een getuige zag kort voordat de brand werd ontdekt twee jonge jongens in de buurt van de woning.

De politie zou graag met deze twee jongens in contact komen. Het gaat om twee jongens van ongeveer 14 a 15 jaar met een normaal postuur. De ene jongen was blond (kort model), de ander had kort donker haar. De jongens reden op twee ‘transportfietsen’ waarvan één een rood bierkrat van het merk Amstel voor op zijn fiets had. De jongens fietsten in de richting van het Triasplein.

Mensen die de jongens menen te (her)kennen aan het signalement en andere getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem te bellen met 0800-7000.

Zie ook: 

– Rietgedekte woonboerderij brand af