Politie houdt schoonmaak met hennepkwekerijen - GelreNieuws.nl

Politie houdt schoonmaak met hennepkwekerijen

Geplaatst op 3 mei 2013, om 14:02 uur

APELDOORN, PUTTEN, ZUTPHEN –  De politie heeft woensdag 1 mei en donderdag 2 mei, naar aanleiding van anonieme meldingen, vijf hennepplantages, twee in Apeldoorn, twee in Zutphen en één in Putten, ontmanteld. Tegen de eigenaren zal proces-verbaal worden opgemaakt.

• In een woning aan de Marijkelaan in Putten werd in de slaapkamer een hennepplantage aangetroffen van ongeveer 75 planten. De planten waren net geoogst. Hier bleek geen sprake te zijn van diefstal stroom.

• Op de Schimmelpennincklaan in Zutphen werden 210 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt.

• Op de Lammersstraat in Zutphen werden 95 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen.

• In Apeldoorn werd in een woning aan de Eksterweg, een plantage met 300 hennepplanten aangetroffen. Hier werd de stroom illegaal verkregen. Ook waren er aanwijzingen van een eerdere oogst.

• In een woning aan de Kalmoesstraat in Apeldoorn troffen agenten een kwekerij met ruim 200 planten aan. Ook hier was sprake van eerdere oogst. De stroom werd niet illegaal verkregen.

De politie waarschuwd dat een illegale kwekerij gevaarlijk kan zijn. Niet alleen voor de houder maar ook de omgeving. Vaak is van diverse woningbranden een hennepkwekerij de oorzaak.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com