Zutphense moord: politie zoekt informatie

Geplaatst op 31 mei 2013, om 15:17 uur

ZUTPHEN – De politie publiceert vrijdag de naam en foto van de 21-jarige Zutphense die zaterdagavond 25 mei dood in haar woning is gevonden. Zij is door geweld om het leven gekomen.

De recherche wil onder andere meer weten over het sociale leven van het slachtoffer. Agenten vonden de vrouw zaterdagavond nadat zij rond 21.00 uur een melding kregen van een verdachte situatie bij haar woning aan de Halvemaanstraat. De recherche startte een uitgebreid onderzoek.

Na de vondst ontstond op basis van de aangetroffen sporen direct het vermoeden dat de Zutphense door geweld om het leven is gekomen. Onderzoek aan het lichaam van het slachtoffer begin deze week, bevestigde dat.

In overleg met de familie van de vrouw publiceert de politie vrijdagavond de foto en naam van het slachtoffer. Doel hiervan is het krijgen van een zo volledig mogelijk beeld van haar sociale omgeving en laatste dag.

De politie toont de foto vrijdagavond 31 mei in een opsporingsbericht op TV-Gelderland direct na het nieuws. Het nieuws wordt vanaf 18.00 uur elk uur herhaald. De politie roept mensen op om het bericht op TV-Gelderland te bekijken.

Mensen die meer weten over het slachtoffer, haar laatste dag of mensen die andere informatie over het slachtoffer hebben op om dit door te geven via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of de Criminele Inlichtingen Eenheid, 079-3458999.