Bekeuringen en invorderingen bij verkeerscontrole

Geplaatst op 29 juni 2013, om 14:28 uur

RHEDEN – Vrijdagmiddag en -avond hield de politie in de omgeving van Rheden meerdere verkeerscontroles. Vanwege de TT in Assen zijn ook veel motorrijders gecontroleerd.

39 bestuurders werden staande gehouden omdat zij te snel reden. Zes van hen moesten hun rijbewijs inleveren omdat de snelheid meer dan 50 kilometer per uur te hoog was. De officier van justitie beslist over de teruggave daarvan. De snelste bestuurder reed 180 waar 120 is toegestaan; de grootste overschrijding was 175 waar 100 was toegestaan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Naast de snelheidsovertredingen werden ook bekeuringen gegeven voor mobiel bellen (1), rijden door rood (2), geen gordel (2), een niet gasdichte uitlaat (1), kentekenplaat die niet aan de eisen voldoet (1), inhaalverbod (1) en rijden zonder rijbewijs (1).

Ook controleerde de politie met radarapparatuur, dit was op de Rivierweg in Giesbeek, de Doesburgseweg in Zevenaar en de Apeldoornseweg (N304) in Otterlo. Van 7365 passerende auto’s werd de snelheid gemeten; 364 bestuurders krijgen een bekeuring thuis vanwege een snelheidsovertreding.  De hoogste snelheid was bij deze controles 120 waar 80 kilometer per uur is toegestaan.

Hoewel de verschillende controles mede vanwege TT in Assen zijn gehouden zijn zowel automobilisten, brom- en snorfietsers als ook motorrijders gecontroleerd en bekeurd.