Beschonken Dierenaar veroorzaakt ongeval

Geplaatst op 23 juni 2013, om 18:26 uur

ARNHEM – De politie heeft in de vroege ochtend van zondag een 26-jarige man uit Dieren aanhouden. Hij had even daarvoor onder invloed van alcohol een aanrijding veroorzaakt in Arnhem en was er vervolgens vandoor gegaan.

Omstreeks 06.15 uur meldde een getuige dat hij over de IJsseloordweg een auto zag rijden die zwaar beschadigd was. Ook kwamen er vonken vanaf. Agenten troffen bij het Velperbroekcircuit de zwaar beschadigde auto aan. De bestuurder was echter verdwenen. Bij het tankstation aan de President Kennedylaan wist een man de agenten te vertellen dat hij enkele minuten geleden een man voorbij had zien rennen in de richting van Velp. Even verderop trof de politie de 26-jarige man al lopend aan. Hij bekende zojuist een aanrijding te hebben gehad.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De man bleek op de kruising Westervoortsedijk met de IJsseloordweg van de weg te zijn geraakt waarna hij tegen een lantaarnpaal aanbotste. Enkele meters verderop werden door agenten diverse brokstukken van de auto aangetroffen. Vermoedelijk is de auto over de kop geslagen.

Een ademanalyse wees uit dat de Dierenaar teveel gedronken had. Er werd een promillage van 1,56 (680 ug/l) gemeten. Dit is ruim drie keer de norm. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd.