Dakloze probeert treinconducteur te wurgen - GelreNieuws.nl

Dakloze probeert treinconducteur te wurgen

Geplaatst op 6 juni 2013, om 15:52 uur

APELDOORN – Een 19-jarige man heeft woensdagochtend in de trein drie conducteurs mishandeld. De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, werd aangehouden. De conducteurs hebben aangifte gedaan.

De 19-jarige man en een kameraad konden geen geldig treinkaartje laten zien aan de conducteur. Dit leidde tot een woordenwisseling, waarna de 19-jarige er vandoor ging en door de rijdende trein begon te rennen. Twee conducteurs achtervolgden hem en kregen onderweg ondersteuning van een collega die net klaar was met zijn dienst en onderweg was naar huis. Ze legden een handboei aan, maar door de conducteurs te schoppen wist de man te ontkomen.

Bij een volgende confrontatie stompte hij één van de conducteurs (50) meerdere keren. Ook probeerde hij de conducteur te wurgen. De andere conducteurs konden hem net op tijd lostrekken. Het 50-jarige slachtoffer liep schaafwonden en een pijnlijke nek en rug op en was zeer aangedaan door het incident. De andere twee conducteurs liepen enkele blauwe plekken en schrammen op.

De politie hield de man rond 07.00 uur aan op het station in Apeldoorn. Ook hiertegen verzette hij zich hevig. Met moeite kregen de politieagenten de man onder controle, maar op het politiebureau verzette hij zich weer. De man is ondertussen gehoord en zal binnenkort worden voorgeleid.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com