Elf gewonden bij ernstig ongeval A15 Andelst

Geplaatst op 30 juni 2013, om 09:13 uur

ANDELST – In de nacht van zaterdag op zondag heeft er op de A15 tussen Andelst en Dodewaard in de richting Rotterdam een ernstig ongeval plaatsgevonden.  Bij het ongeval waren vier auto’s betrokken en een grote boot op een aanhanger.

De aanhanger was gekanteld, de boot op het asfalt, een auto op zijn kop en een auto op zijn kant tegen de vangrail. Voorts werd op één van de auto’s een kano/kajak vervoerd, die ook op het asfalt is terecht gekomen. Er waren elf slachtoffers te betreuren waarvan vier ernstig gewond.
De brandweer heeft vier slachtoffers met hydraulisch redgereedschap moeten bevrijden uit hun auto, omdat zij bekneld zaten in het wrak.

Alle elf slachtoffers zijn vervoerd naar ziekenhuizen in de regio. Bij het ongeval was een Deense auto betrokken met vijf Denen, ook zij zijn vervoerd naar het ziekenhuis. De traumahelikopter, lifliner 3, was ter plaatse met een team om de hulpverlening te ondersteunen. De ambulancedienst heeft vijf ambulances ingezet. Politie en Rijkswaterstaat (RWS) hebben de rijbaan afgesloten voor alle verkeer. Er was een omleidingsroute ingesteld. Dit i.v.m. reparatie van wegdek en vangrail. De brandweer heeft opgeschaald naar Grip 1, dit betekent dat er multidisciplinair overleg was met alle hulpverleners die bij het incident ingezet werden. De brandweer was met zes voertuigen ter plaatse. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

[jwplayer mediaid=”91717″]