Gewonden en arrestaties bij grote vechtpartij - GelreNieuws        

Gewonden en arrestaties bij grote vechtpartij

Geplaatst op 2 juni 2013, om 17:10 uur

APELDOORN – Na een vechtpartij als gevolg van een caféruzie in de binnenstad van Apeldoorn in de nacht van zaterdag op zondag zijn zeker vier gewonden gevallen. De politie heeft in totaal elf aanhoudingen verricht wegens onder meer openlijk geweld.

Die nacht even voor drie uur brak er ruzie in een horecazaak aan de Marktstraat. Volgens de eerste berichten zouden enkele bezoekers zich in de zaak hebben misdragen, waarna het personeel hen de zaak uit zette. Kort daarop keerden de bezoekers terug, versterkt met een groep van naar schatting een tiental mannen. Daarbij zouden vernielingen zijn aangericht in de zaak waarbij onder meer ruiten sneuvelden.

Het personeel van de zaak raakte daarop in gevecht met de groep. Het gevolg daarvan was dat er  meerdere vechtpartijen uitbraken op verschillende plaatsen in de directe omgeving van de zaak. Gewaarschuwde agenten troffen op de kruising van de Griftstraat met de Deventerstraat twee groepen aan die kennelijk slaags met elkaar waren geraakt, gezien het feit dat enkelen van hen verwondingen hadden. Bovendien waren meerdere personen bewapend met stokken en latten. Alle betrokkenen werden vervolgens aangehouden.

Onder hen waren vier gewonden die dusdanig letsel hadden opgelopen dat ze naar het ziekenhuis moesten. Drie van hen werden na behandeling ontslagen en zijn alsnog aangehouden. De vierde verblijft nog in het ziekenhuis. Door de politie werden in totaal elf mannen aangehouden in de leeftijd van 19 tot en met 37 jaar en afkomstig uit onder meer Apeldoorn, Wezep en Polen. Ze worden allen verdacht van betrokkenheid bij de zaak en zullen nader worden verhoord. Door de politie zijn naast slagwapens ook een aantal messen in beslag genomen.

In het onderzoek naar de gebeurtenissen rondom de Marktstraat doet de politie een dringend beroep op getuigen. Op het tijdstip van het uitbreken van de vechtpartij moeten er meerdere voorbijgangers zijn geweest die iets hebben gezien. Wellicht zijn er ook filmpjes van gemaakt met behulp van mobiele telefoons of camera’s. De politie komt graag in contact met deze getuigen. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844. Filmpjes kunnen ook geüpload worden via het meldingsformulier op www.politie.nl

Daarnaast kunt u ook anoniem reageren via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.