Mannen uit Zutphen stelen tas - GelreNieuws        

Mannen uit Zutphen stelen tas

Geplaatst op 22 juni 2013, om 15:17 uur

ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie inwoners van Zutphen aangehouden op verdenking van diefstal van een handtas.

De mannen worden verdacht van diefstal van een roze handtas uit een café in het centrum van Zutphen. De 30-jarige eigenaresse van de tas had deze op een bankje gelegd en merkte op een gegeven moment dat deze was verdwenen. Het vermoeden bestond dat enkele bezoekers van het café de diefstal hadden gepleegd. Getuigen gingen achter de mannen aan en de politie werd gewaarschuwd.

Een van de getuigen zag in de Vaaltstraat ter hoogte van café La Bicyclette een man staan die in het bezit was van de roze handtas. De getuige rukte de roze handtas uit de handen van de man. Hierbij zijn klappen gevallen. De politie wil graag in contact komen met mensen die dit hebben gezien. Zij kunnen bellen met 0900 – 8844.

Aan de hand van het signalement konden de drie mannen van 22, 22 en 26 jaar enige tijd later, na een korte achtervolging, worden aangehouden.

Eén van hen voldeed in eerste instantie niet aan het bevel van de politie om stoppen, waarna een diensthond werd ingezet. Deze beet de man in zijn arm, waarna hij kon worden aangehouden. Deze man is voor het behandelen van de bijtwond naar het ziekenhuis gebracht. Hij kreeg een hechting en een tetanusspuit.

Alle mannen zijn ingesloten voor nader verhoor. De tas is teruggegeven aan de eigenaresse.