Arrestaties in Arnhem voor woningoverval - GelreNieuws        

Arrestaties in Arnhem voor woningoverval

Geplaatst op 19 juli 2013, om 11:34 uur

NUNSPEET – In het onderzoek naar de overval op een echtpaar in Nunspeet op zaterdag 6 juli heeft de politie deze week nog twee verdachten aangehouden. Bij beide aanhoudingen is een arrestatieteam ingezet omdat het om vuurwapengevaarlijke verdachten ging.

De overval aan de Arthur Briëtstraat in Nunspeet vond in de nacht van 5 op 6 juli plaats rond 00.35 uur. Drie mannen drongen, nadat er was aangebeld, de woning binnen. Zij bedreigden de bewoners met een vuurwapen, doorzochten het huis, en gingen er met geld en sieraden in een personenauto vandoor.

De politie -die door een getuige was gebeld- was snel ter plaatse en kon de auto nog zien wegrijden, waarop een achtervolging plaatsvond die eindigde op de Lichtmis in Epe. Bij deze achtervolging werd ook een politiehelikopter ingezet. Tijdens deze rit hebben de verdachten diverse goederen, sieraden maar ook kleding, uit de auto gegooid. Deze goederen zijn teruggevonden. Uiteindelijk kon de politie een 27-jarige man uit Ulft aanhouden in de tuin van een woning in Epe. De andere twee mannen wisten te ontkomen.

Het overvallenteam van de politie stelde een onderzoek in en wist, ondanks het feit dat de Ulftenaar weigerde mee te werken, de andere twee verdachten op het spoor te komen. Getuigen die de drie mannen bij elkaar in de auto hadden gesignaleerd in Nunspeet en goede signalementen wisten te verstrekken aan de politie, hebben hieraan bijgedragen.

De tweede verdachte, een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is dinsdagavond 16 juli aangehouden in Arnhem. De derde verdachte, een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is woensdagavond 17 juli aangehouden in Delft, in een woning. Bij deze laatste aanhouding in Delft is gisteravond ook een politiehelikopter ingezet. In Arnhem en Delft zijn in het kader van het onderzoek ook zoekingen verricht in twee woningen. In Delft bleek in de woning waar de verdachte verbleef een hennepdrogerij te zijn ingericht. In de woning is een hoeveelheid gedroogde henneptoppen (circa 30 kilo) in beslag genomen.

De deze week aangehouden verdachten worden vrijdag 19 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris. De verdachte uit Ulft zit nog in voorlopige hechtenis. De politie maakt proces-verbaal op tegen de drie verdachten en draagt dit ter beoordeling over aan het Openbaar Ministerie.

De slachtoffers van de woningoverval zijn door de politie over de aanhoudingen geïnformeerd.