Hengelaars actief in Doetinchem - GelreNieuws.nl

Hengelaars actief in Doetinchem

Geplaatst op 2 juli 2013, om 14:41 uur

DOETINCHEM – De politie in Doetinchem adviseert bewoners om ’s nachts deuren op slot te doen om zo het dievengilde buiten de deur te houden. In de wijk de Huet is de afgelopen periode bij enkele woningen via hengelen toegang verkregen tot de woning en zijn er spullen gestolen.

Het gaat niet om vissers, maar om dieven die via de brievenbus ‘hengelen’. Op die manier weten ze de niet afgesloten voordeur te openen. Eenmaal binnen gaat men op zoek naar bruikbare spullen.

Bij vier inbraken in de wijk de Huet zijn onlangs op die manier bankpasjes, een Ipad, een laptop en portemonnees en andere persoonlijke spullen gestolen. Nu vonden de inbraken in de nachtelijke uren plaats, maar zoiets kan ook overdag gebeuren.

De politie heeft een sporen- en buurtonderzoek ingesteld, maar vraagt daarnaast aan bewoners om zelf ook passende maatregelen te treffen. De veiligste manier is om de deur op slot te doen.

Als extra maatregel kunt u overwegen een goedgekeurde bescherming aan de binnenzijde over de brievenbus te monteren. Mocht u vergeten de deur op slot te draaien, dan voorkomt deze bescherming dat het slot of de deurkruk met een voorwerp via de brievenbus kan worden bediend.

Aangezien de (school)vakanties voor de deur staan, adviseert de politie om ook eens naar de tips op www.politie.nl te kijken om niet de dupe te worden van het dievengilde.