Man richt ravage aan in Zutphen - GelreNieuws        

Man richt ravage aan in Zutphen

Geplaatst op 16 juli 2013, om 13:16 uur

ZUTPHEN –  De politie heeft maandagavond het rijbewijs ingevorderd van een 44-jarige man uit Herpen die in Zutphen op de Braamkamp een ravage heeft aangericht met zijn auto.

De man reed met hoge snelheid over de Harenbergerweg en verloor ter hoogte van de Braamkamp de controle over zijn auto. Hij schoot door de bosjes, reed een tuinhek omver en botste tegen een geparkeerde auto. Door de botsing schoot de geparkeerde auto door tegen een andere auto. De verdachte kwam met zijn auto tot stilstand tegen een boom.

De man stapte uit en vluchtte een woonwijk in. Hij liet zijn passagier (53) uit Zutphen gewond achter in de auto. Uiteindelijk keerde hij terug naar de plek van de aanrijding. Hij bleek alcohol te hebben gedronken en blies 740 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Omdat hij last van zijn nek had is hij voor controle overgebracht naar de Eerste Hulp-afdeling van het ziekenhuis. Na behandeling is hij naar het politiebureau gebracht. De passagier is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.De zwaar beschadigde auto’s zijn weggesleept.