Politie zoekt twee mannen na een mislukte straatroof

Geplaatst op 1 juli 2013, om 18:38 uur

GROESSEN – Op zondag 30 juni tussen 19:30 en 19:45 uur vond er een poging straatroof plaats op een man in een scootmobiel op het kruispunt Oostsingel/Helhoek. Op het kruispunt werd de man aangesproken door twee mannen die voor de man zijn scootmobiel gingen staan waarbij een van de mannen een grote stok dwars voor de man hield.

De eerste man dwong de aangever om te stoppen en vroeg de man om geld voor de kermis. De tweede man dreigde de aangeven in de sloot te gooien met zijn scootmobiel als hij niet zou stoppen. Beide mannen trokken aan de scootmobiel en aan de arm van de man op de scootmobiel. De man op de scootmobiel had echter geen geld bij zich.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

        Mannen uit witte bus schieten te hulp

Vervolgens stopt er een witte bus (merk en kenteken onbekend) met een Nederlands kenteken vlakbij de man op de scootmobiel en de twee personen op de Ooststingel te Groessen. Er stapt een man uit de bus. De man op de scootmobiel roept om hulp waarna de man uit de bus naar hen toe komt. Even later komt er nog een man uit de bus. Vermoedelijk is er vervolgens een worsteling ontstaan waarbij een van de verdachten mogelijk in het water is geduwd. De mannen die te hulp kwamen, gaven aan de man op de scootmobiel aan dat hij maar weg moest rijden. Dit heeft hij gedaan en ook de mannen in het busje zijn daarna weer weggereden. Het is onbekend waar de verdachten naar toe zijn gegaan. Beide verdachten zouden een witte scooter bij zich hebben gehad, vermoedelijk een retro scooter met windscherm.

        Beschrijving overvallers:

Man 1:

Tussen de 20-25 jaar oud, getinte huidskleur, kort zwart haar, tenger
postuur, ongeveer 170 a 170 cm lang, op beide armen meerdere tatoeages. Hij
droeg droeg donkere kleding. Persoon 1 stond voor de aangever met de stok.

Man 2:

Blanke huidskleur, tussen de 30-35 jaar oud, normaal postuur, ongeveer
175 a 180 cm, lang donker warrig haar, lange baard grijs van kleur, onverzorgd
uiterlijk. Het is onbekend wat voor kleding deze persoon droeg.

        Politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen en/of naar de mannen die uit het witte busje zijn gestapt. Was u getuige of een van de personen uit het busje? Of herkent u naar aanleiding van de beschrijving mogelijk een van de verdachten? Neemt u dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw melding doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, bel 0800-7000.