Burgernetactie na woningoverval in Doetinchem

Geplaatst op 27 augustus 2013, om 11:03 uur

DOETINCHEM – Dinsdagochtend is een 59-jarige vrouw in haar woning aan de Lijsterbeslaan overvallen door een getinte man. Deze is er met sieraden vandoor gegaan en het overvallenteam van de politie stelt een onderzoek in.

De overval is omstreeks 09.35 uur gepleegd toen de bewoonster in haar woning met de overvaller werd geconfronteerd. Hij bedreigde haar en wist sieraden buit te maken. Na zijn daad is hij op de fiets van het slachtoffer gevlucht. De fiets, een zwart/grijze damesfiets met fietstassen is kort nadien teruggevonden de Acacialaan.

De gewaarschuwde politie stelde met meerdere eenheden een onderzoek in de buurt in en ook het overvallenteam van de politie kwam naar de woning voor verder onderzoek.

Er werd een Burgernetbericht en een tweet verstuurd. Uit reacties werd iets meer duidelijk over het signalement van de verdachte en zijn vluchtrichting.

Hij wordt op ongeveer 25 jaar geschat en een lengte tussen de 1.80 à 1.85 m, een fors postuur en hij droeg mogelijk een groen shirt of jack. Verder droeg hij witte gympen. Hij zou de Esdoornlaan ingevlucht zijn.

De politie vraagt tips over de verdachte via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.