Man aangehouden met stroomstootwapens

Geplaatst op 14 augustus 2013, om 15:01 uur

APELDOORN – De politie heeft dinsdagmiddag 13 augustus op het Stationsplein in Apeldoorn een 38-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor het in bezit hebben van stroomstootwapens.

Bij een supermarkt aan het Stationsplein was dinsdagmiddag, na overleg met een medewerker, een pakket achtergelaten. Deze zou later op de dag door een ander persoon worden opgehaald. De medewerker vertrouwde het echter niet en de politie werd gealarmeerd. In het pakket werden meerdere stroomstootwapens aangetroffen. Deze zijn door de agenten in beslag genomen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Toen rond 16.30 uur de 38-jarige man het pakket kwam ophalen werd opnieuw de politie gewaarschuwd. Zij hebben de man in de winkel aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar de personen die het pakket eerder op de dag bij de supermarkt hadden afgegeven. Het gaat om een man en een vrouw met een kleiner kind. De man heeft een gezet postuur, donker krullend haar en is rond de 1,70 meter lang. Hij droeg een korte beige broek en een T-shirt. De vrouw droeg een hoofddoek en een lange rok met shirt. Ook zij heeft een gezet postuur. Mogelijke getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.