Man heeft ruim 160 kilo verdovende middelen

Geplaatst op 15 augustus 2013, om 16:02 uur

ARNHEM – De politie heeft een 22-jarige Arnhemmer aangehouden naar aanleiding van het aantreffen van een groot geldbedrag, een grote hoeveelheid cocaïne en een aanzienlijke hoeveelheid hasj.

Het Afpakteam kwam startte dit onderzoek na binnengekomen informatie over onverklaarbare uitgaven en bezittingen. Na voorbereidend onderzoek kon op dinsdag 13 augustus tot doorzoekingen en aanhouding worden overgegaan. De 22-jarige verdachte wordt verdacht van de handel in drugs en witwassen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Bij huiszoekingen op meerdere locaties in Arnhem is een geldbedrag van ruim 57.000 euro in beslag genomen. Daarnaast trof de politie bij één van de huiszoekingen 52 kg cocaïne en ruim 110 kg hasj aan. Ook dit is in beslag genomen. Deze drugs vertegenwoordigen een straatwaarde van meer dan 1,5 miljoen euro.

Het Afpakteam heeft ook tweede verdachte -een man van 26 uit Arnhem- aangehouden en een derde verdachte op het oog. Deze laatste is nog niet aangehouden. De 26-jarige wordt overigens alleen van witwassen verdacht.De twee aangehouden verdachten zijn beiden in verzekering gesteld.