Man mishandelt treinconductrice en buschauffeur

Geplaatst op 6 augustus 2013, om 13:45 uur

BRUMMEN – Een 44-jarige man zonder vaste verblijfplaats heeft maandagavond een treinconductrice mishandelt. Ook mishandelde hij de chauffeur van een buurtbus toen deze niet direct met zijn gereedstaande bus wilde wegrijden.

Het incident deed zich even na 18.00 uur voor in de trein en op het station in Brummen. De man was in de trein door een conductrice aangesproken op zijn gedrag. Hij was hinderlijk richting passagiers en op een gegeven moment gooide hij de conductrice op de grond.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie werd gewaarschuwd en op het station Brummen probeerde de conductrice de man nog tegen te houden. Deze stapte naar de gereedstaande buurtbus en wilde dat de chauffeur direct wegreed. Toen de chauffeur dit weigerde, werd de man gewelddadig en duwde de chauffeur via de bestuurdersdeur naar buiten. Hij wist de bus te starten, maar de chauffeur kon voorkomen dat de man met de bus wegreed. Door het geweld was hij wel gewond geraakt.

Omstanders grepen in, waarna de man ervandoor ging richting het industrieterrein. Hier kon hij de gealarmeerde politie hem aanhouden.