Mannen uit Georgië op inbrekerspad

Geplaatst op 21 augustus 2013, om 14:45 uur

LOCHEM – Dinsdag 20 augustus zijn dankzij accuraat optreden van oplettende burgers en de inzet van social media, drie mannen aangehouden op verdenking van het plegen van een woninginbraak.

Omstreeks 09.30 uur meldden getuigen dat een auto met Duits kenteken en drie inzittenden al een tijdje had rondgereden in de omgeving van de Laarkamp in Laren (gem.Lochem). De getuigen belden direct 112 om de verdachte situatie te melden. Agenten troffen de auto op de Laarkamp aan. In de auto zat één man. Omdat de man zich niet kon identificeren, werd hij aangehouden.

Door andere agenten werd intussen uitgekeken naar de twee andere mannen die in de auto hadden gezeten. Deze mannen werden korte tijd later aangetroffen. Zij hadden goederen bij zich die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. De mannen werden ook aangehouden. Alle drie de mannen komen uit Georgië.

Omdat nog niet duidelijk was of in de wijk een woninginbraak had plaatsgevonden, werd door de wijkagent een Tweet-bericht verzonden. Naar aanleiding daarvan meldde een bewoonster van de Laarkamp dat die ochtend in haar woning was ingebroken. Zij had na het lezen van het bericht op Twitter een familielid bij de woning laten kijken, omdat zij zelf niet in de buurt was.

De drie mannen worden verdacht van deze woninginbraak en zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.