Verdachte van 22 inbraken aangehouden - GelreNieuws.nl

Verdachte van 22 inbraken aangehouden

Geplaatst op 5 augustus 2013, om 10:46 uur

ZUTPHEN – De politie heeft met de aanhouding van een 43-jarige man uit Ureterp (Friesland) een onderzoek afgerond naar een grote hoeveelheid inbraken en insluipingen die in de periode mei, juni en juli van dit jaar plaatsvonden.

De man werd op 8 juli in Zutphen aangehouden nadat hij had geprobeerd sieraden bij een opkoopwinkel te verkopen. Surveillerende agenten hadden dit gezien en vertrouwden het niet. Na kort onderzoek bleek dat de zojuist ingeleverde sieraden van een woninginbraak afkomstig waren. Hierop werd de man aangehouden en begon de bal te rollen.

De man wordt na onderzoek en verhoor op dit moment verantwoordelijk gehouden voor in totaal 22 inbraken en insluipen in Gorssel, Eerbeek, Heino, Warnsveld, Zutphen, Brummen, Nunspeet, Putten, Nijkerk, Ede en Den Dolder. De inbraken en insluipingen vonden plaats in woningen (16), kerken (3), een school, een buurthuis en een zorginstelling. Voornamelijk sieraden, elektronica en contant geld werden hierbij weggenomen.

De man zit momenteel nog vast in afwachting van zijn hoorzitting. De benadeelden worden door de politie op de hoogte gebracht.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com