Waterscooter kwijt na dronken vaart - GelreNieuws.nl

Waterscooter kwijt na dronken vaart

Geplaatst op 3 augustus 2013, om 11:56 uur

DOESBURG  РEen 26-jarige inwoner uit Gorssel is donderdagavond bekeurd voor het te hard en onder invloed varen over de Geldersche IJssel. De waterscooter is in beslag genomen.

Hij voer rond 21.00 uur met 60 km/uur langs Doesburg. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 650 ug/l (1,5 promille).

Medewerkers van de waterpolitie zagen dat de waterscooter hard langs Doesburg voer. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 20 km/uur. De snelheid bedroeg tenminste 60 km/uur. De man negeerde het stopteken van de politie en voer met onverminderde snelheid door richting Dieren. De waterpolitie kon de waterscooter met hun opvallende speedboot niet bijhouden.

Op een gegeven moment keerde de waterscooter en kwam weer in de richting van Doesburg en daarmee richting de politieboot. Ondanks dat de politieboot dwars op het water was gelegd en de bestuurder van de waterscooter opnieuw een stopteken kreeg, stopte de man niet. De bestuurder keek de politiemensen lachend aan en voer hen zonder snelheid te verminderen hard voorbij.

Ter hoogte van Zutphen was de waterscooter met hoge snelheid de Marshaven ingevaren. Tijdens het aankoppelen van de waterscooter achter een auto kon de waterpolitie de bestuurder aanhouden. Aan de hand van de ademanalyse op het politiebureau stelde de waterpolitie vast dat de man twee keer zoveel alcohol in zijn bloed had dan was toegestaan. De man wilde niet verklaren van wie de waterscooter was.