Brand in schuur bij boerderij Laren

Geplaatst op 6 september 2013, om 13:05 uur


LAREN (G.) –
In een schuur van een boerenbedrijf aan de Lendenweg in Laren is vrijdagochtend brand uitgebroken. Niemand raakte gewond.

De eigenaar ontdekte de brand rond 11 uur. Tegen de achterwand van de kapschuur stond een grote hoeveelheid hooi in lichterlaaie. Een eerste bluspoging met enkele brandblussers haalde niets uit waarop de brandweer werd gewaarschuwd. De boer kon enkele tractoren en machines die in de schuur stonden op tijd in veiligheid brengen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De brandweer nam het bluswerk over en zette daarbij twee bluswagens uit Laren en Almen in. Met een shovel werden de hooibalen, zo’n tweehonderd stuks, uit de schuur gehaald. De brandweer kon ze op het veldje voor de schuur verder blussen.

Volgens officier van dienst Rob Nederhoff was de brand snel onder controle. ,,Dankzij een geboorde put op het erf konden we snel over voldoende bluswater beschikken. Het voordeel was dat deze boer een speciale aansluiting had waardoor we onze brandweerwagen rechtstreeks op de put konden aansluiten. Anders hadden we het bluswater langs de weg, vijfhonderd meter verderop, moeten weghalen en waren we veel langer bezig geweest.”

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Hooibroei is volgens de brandweer onwaarschijnlijk omdat het hooi al zo’n twee jaar lag opgeslagen. Nader onderzoek moet uitwijzen wat de exacte oorzaak is geweest.