Man vlucht met gestolen auto - GelreNieuws.nl

Man vlucht met gestolen auto

Geplaatst op 5 september 2013, om 20:10 uur

APELDOORN – De politie heeft woensdag in Apeldoorn een 26-jarige automobilist uit Hengelo aangehouden. De man bleek in een gestolen auto te rijden en was na het krijgen van een stopteken voor de politie gevlucht.

Surveillerende agenten zien de man rond 16.00 uur op de A1 ter hoogte van Apeldoorn rijden waarbij zijn rijgedrag opvalt. De agenten geven de automobilist hierop een stopteken. In plaats van aan het stopteken te voldoen vlucht hij echter met hoge snelheid weg. De agenten weten de man enige tijd te volgen maar moeten uiteindelijk de achtervolging staken.

Kort daarna zien de agenten de betreffende auto bij de afslag Kootwijk stilstaan. De auto blijkt op een afslaande vrachtwagen te zijn gebotst waarna de automobilist een naastgelegen bos is ingevlucht.

Meerdere politie-eenheden komen ter plaatse en kijken in de omgeving uit naar de man. Getuigen zien vervolgens de man in een bosperceel lopen en waarschuwen de politie. De man vlucht hierop opnieuw maar kan kort daarna, na het afzetten van het perceel, worden aangehouden.

Zowel de Hengeloër als de bestuurder van de vrachtwagen zijn bij het ongeval ongedeerd gebleven. Wel heeft het verkeersongevallenteam van de politie onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. De Hengeloër is voor verder onderzoek op het politiebureau ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op voor autodiefstal, rijden zonder geldig rijbewijs en gevaarlijk rijgedrag.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com