Politie onderzoekt mishandeling jeugd BOA - GelreNieuws        

Politie onderzoekt mishandeling jeugd BOA

Geplaatst op 7 september 2013, om 13:10 uur

APELDOORN – De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een 38-jarige Bijzondere Opsporingsambtenaar (BOA) werkzaam voor de gemeente Apeldoorn. De man werd vrijdagavond 6 september door nog onbekende personen mishandeld.

De 38-jarige man en zijn vrouwelijke collega, beide Jeugd BOA’s (BOA’s in dienst van de gemeente voor aanpak van jeugdgroepen en overlast), waren rond 22.00 uur op de Pallietgaarde in Apeldoorn in gesprek met een aantal jongeren.

Plotseling kwam er een grote zwarte auto aan rijden met daarin meerdere personen. Vanuit de auto werden verwensingen geroepen richting de BOA’s. Nadat de BOA’s vroegen hiermee op te houden, kwamen meerdere mannen uit de auto. Deze begonnen de mannelijke BOA te slaan en te schoppen. De vrouwelijke BOA wist de politie ondertussen te alarmeren door gebruik te maken van de noodknop.

Bij het horen van de politie sirenes maakten de daders zich uit de voeten en konden de beide BOA’s ontkomen. Zij werden opgevangen door de politie. De mannelijke BOA moest zich onder doktersbehandeling stellen en hield ondermeer een pijnlijke rug over aan de mishandeling.

De BOA heeft aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben over deze mishandeling. De auto waarin de mannen zaten, was zwart en mogelijk een model jeep. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie op 0900 8844.