Arnhemse scouting wint Jotihunt

Geplaatst op 20 oktober 2013, om 20:35 uur

ARNHEM – Zaterdag 19 en zondag 20 oktober heeft de Arnhemse Scouting groep Andre De Thaye weer met succes meegedaan aan de Jotihunt. Het  jaarlijks scoutingevenement wordt tijdens het derde weekend van oktober gehouden.

Vanaf klokslag negen uur kunnen de hunters gaan jagen op de vossen. De vossen verplaatsen zich door de hele provincie Gelderland. Ieder uur worden er op de speciale spelsite hints bekend gemaakt over de laatste locatie van de vossen. Om het spelelement nóg groter te maken komen er via de website ook opdrachten binnen. Hunters kunnen deze uitvoeren en daarmee extra punten halen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tijdens de jaarlijkse vossenjacht door heel Gelderland, die 30 uur duurt, proberen meer dan 60 Gelderse scoutinggroepen om zoveel mogelijk “vossen” te pakken te krijgen. Tussendoor worden allerlei puzzels opgelost en opdrachten uitgevoerd. De winnaar krijgt de felbegeerde Jotihunt-trofee.

Het thema van 2013 was Alice in wonderland, alle opdrachten die gemaakt moesten worden hadden allemaal met dit thema te maken.  Zo moest het kleine kamertje van Alice nagemaakt worden, waren er op verschillende plekken in Gelderland foto opdrachten waar in dit thema verwerkt werd.

Andre De Thaye Arnhem won met 238 punten, Roothaangroep Doetinchem werd tweede met 214 punten en Karel de Stoute Nijmegen werd derde met 207 punten.