Moeder opgepakt om dood kinderen

Geplaatst op 2 oktober 2013, om 22:15 uur

APELDOORN – De vrouw die  woensdagmiddag gewond in de woning aan de Van Roekelweg werd aangetroffen, is na behandeling in het ziekenhuis aangehouden en ingesloten. De moeder wordt verdacht voor het vermoorden van haar kinderen.

De 34-jarige vrouw, de bewoonster van het huis, wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de dood van haar twee kinderen. Het gaat om het 6-jarige dochtertje en het 8-jarige zoontje uit het gezin. De vader, die niet thuis was, is kort na het bekend worden van het incident door de politie geïnformeerd en opgevangen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Over de doodsoorzaak wordt in deze fase van het onderzoek geen mededeling gedaan. Op dit moment is het onderzoek in de woning nog in volle gang. Van gemeentezijde en Slachtofferhulp worden voorbereidingen getroffen voor de nazorg van de familie, de scholen van de kinderen en andere relaties.

Burgemeester John Berends toont zich geschokt. “Gebeurtenissen als deze raken je in het hart. Het is vreselijk wat er is gebeurd”, meldt hij op de website van de gemeente.

Volgens burgemeester Berends wil de gemeente „er nu op de eerste plaats zijn voor de directe familie, de buurt, de vrienden en de scholen van de kinderen.”

Lees ook:

Dode kinderen en gewonde vrouw in huis Apeldoorn