Opnieuw onderzoek vermoorde baby

Geplaatst op 3 oktober 2013, om 15:33 uur

DOETINCHEM – Het Nederlands Forensisch Onderzoek heeft onlangs een DNA-verwantschapsonderzoek ingesteld in het onderzoek naar de in 2006 in Doetinchem levenloos aangetroffen baby. Dit onderzoek heeft geen match opgeleverd.

Omroep Gelderland besteedt op donderdagavond 3 oktober elk uur in het programma Dossier GLD aandacht aan dit onderzoek. Mensen die alsnog informatie hebben, kunnen bellen met de politie via 0900-8844.

Zeven jaar geleden werd door spelende kinderen in de dicht gevroren Kapperskolk in de wijk de Hoop het levenloze lichaam van een baby aangetroffen. De politie stelde een onderzoek in en daaruit bleek, dat het jongetje een gewelddadige dood was gestorven. Er werd een TGO (Team Grootschalige Opsporing) opgeroepen en de leden van het team hebben maandenlang onderzoek verricht.. Ondanks al politie-inspanningen heeft het onderzoek nooit geleid tot het vinden en aanhouden van degenen die verantwoordelijk waren voor de gewelddadige dood van deze baby.

De politie sluit niet uit, dat er na zoveel jaren alsnog iemand is die informatie over dit onderzoek met de recherche wil delen. Men kan dit rechtstreeks doen via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.