Vijf arresties na reeks incidenten in Zutphen

Geplaatst op 16 oktober 2013, om 18:41 uur

ZUTPHEN – Dinsdagavond vonden in Zutphen kort na elkaar een beroving, een winkeldiefstal en een mishandeling plaats. Tijdens een aanhouding later op de avond werd een politieagente bedreigd en beledigd. De politie heeft vijf personen aangehouden.

Even voor 21.00 uur werd bij de politie gemeld dat een inwoner van Lochem op de Paulus Potterstraat in Zutphen was beroofd van zijn telefoon.

Om 21.05 werd een winkeldiefstal gepleegd in een supermarkt aan de Polsbroek in Zutphen. Toen het winkelpersoneel de diefstal opmerkte, renden de daders de winkel uit.

Omstreeks 21.40 uur werd bij de politie gemeld dat twee mannen uit Zutphen waren mishandeld. De twee mannen zaten bij elkaar in de auto en werden op de Lunettestraat aangesproken door een man. Kort nadat de man hen aansprak, begon hij te slaan. De man die als bijrijder in de auto zat, liep daarbij een gebroken neus op. Ook de bestuurder van de auto werd geslagen. Beide mannen deden aangifte van mishandeling.

De gedupeerden van de beroving, de winkeldiefstal en de mishandeling, gaven signalementen op van de daders, waarna meerdere politie-eenheden naar hen uitkeken. Bij alle drie de incidenten werd onder andere over een persoon in een opvallend type jas gesproken.

In een woning aan de Groen van Prinstererstraat werd een man aangetroffen die voldeed aan het opgegeven signalement van de opvallende jas. De verdachte, een 23-jarige Zutphenaar, werd aangehouden. Ook werd bij deze woning een tweede verdachte aangetroffen die voldeed aan de opgegeven signalementen. Hij probeerde uit de woning te vluchten toen de politie daar aankwam. Ook hij werd aangehouden. Het gaat om een 21-jarige Deventenaar. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Tijdens de aanhoudingen in de woning, waren in de woning drie bewoners aanwezig die zich met de aanhouding bemoeiden. Zij bedreigden en beledigden één van de politieagenten. Daarop werden de drie personen, een 43-Zutphenaar, zijn 44-jarige vrouw en hun 16-jarige zoon, aangehouden. Ook zij zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

De politie heeft alle zaken in onderzoek en sluit niet uit dat meerdere aanhoudingen zullen volgen.