Dode bij ongeval A1 Ugchelen - GelreNieuws        

Dode bij ongeval A1 Ugchelen

Geplaatst op 15 november 2013, om 16:01 uur

UGCHELEN – Vrijdagochtend heeft er op de A1 ter hoogte van Ugchelen een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden tussen een bedrijfsbusje en een vrachtwagen. Bij het ongeluk is een 21-jarige man uit Lunteren overleden

Beide voertuigen reden rond 05.30 uur over de A1 in de richting van Deventer. De 20-jarige bestuurder uit de gemeente Ede zag door nog onbekende oorzaak de vrachtwagen, die voor hen reed, over het hoofd. Hij heeft nog geprobeerd uit te wijken maar kon een aanrijding niet voorkomen en is tegen de achterkant van de vrachtwagen aangereden.

De vier inzittenden van de bedrijfsbus, in de leeftijd van 17 tot en met 21 jaar, zijn allen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hier bleek dat de 21-jarige Lunternaar, die als passagier in de bedrijfsbus zat, ernstig inwendig letsel had opgelopen. Hij is later aan zijn verwondingen overleden.

Van de andere inzittenden zijn er twee in het ziekenhuis voor behandeling opgenomen, één persoon kon na controle naar huis. De vrachtwagenchauffeur liep geen letsel op.

Het verkeersongevallenteam van de politie is ter plaatse geweest en heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke toedracht van het ongeval. Een gedeelte van de weg was enige tijd afgesloten.