Geen hek langs A325 na fataal ongeluk

Geplaatst op 7 november 2013, om 13:11 uur

ARNHEM – ”Er komt voorlopig geen hek of andere afscheiding bij de A325”, dat is de uitkomst van het gesprek tussen de initiatiefnemer van de Facebookactie ‘A325 Veilig door Arnhem-Zuid’ en de gemeente Arnhem.

Donderdagavond 31 oktober werd er een 5-jarig jongetje aangereden nadat hij achter zijn hond was aangerend die de snelweg was opgelopen. Zijn verwondingen waren zo erg dat hij ter plaatse was overleden. Marcel van Draanen zag het nieuws en startte een een Facebookpagina.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Arnhemse wethouder Martijn Leisink heeft ruim een uur met de actievoerder een gesprek gehad. Maar volgens de wethouder zijn er te weinig signalen dat het onveilig is. ”Het was eenmaal een noodlottig ongeval.” Van draanen vindt het jammer, “Het was een prettig gesprek, maar ik vind het jammer dat hij zo aan de statistieken hecht.”

De initiatiefnemer geeft niet op. Donderdag gaat hij in gesprek met politieke partij Zuid-Centraal. Hij vraagt mensen die daar eerder een onveilige situatie hebben gezien zich op de Facebookpagina te melden.

Zie ook:

Jongetje (5) overlijdt na aanrijding A325 Arnhem
Doodgereden jongetje (5) wandelde met moeder
Drama Arnhem: hondenriem langs de A325
Gemeente Arnhem geschokt van drama
Drama Arnhem: school richt gedenkhoekje voor 5-jarige leerling
– Facebookactie na verongelukte 5-jarige