Grote controle bij station Velperpoort

Geplaatst op 22 november 2013, om 16:17 uur

ARNHEM – De politie heeft donderdag rondom het Velperpoortstation een grootschalige controle gehouden. De controle was vooral gericht op overlast door drugsdealers en –gebruikers en verkeersdeelnemers die de regels negeerden.

Bij de controle werd samengewerkt met de Voedsel en Warenautoriteit (VWA) en de Spoorwegpolitie. Omwonende hadden bij de politie meerdere keren melding gedaan van overlast van met name drugsdealers en -gebruikers. De overlast bestond veelal uit wildplassen, samenscholing en openlijk drugs- en drankgebruik.

Zes personen werden tijdens de controle aangehouden voor het in bezit hebben van GHB. De drugs werd in beslaggenomen en het zestal is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier is proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Het verkeer handhavingteam controleerde meerdere verkeersdeelnemers. In totaal werden meer dan 80 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer rijden door rood licht, rijden zonder juiste verlichting, niet handsfree bellen, overschrijden van de maximum snelheid en rijden zonder geldig rijbewijs. Van één persoon werd het rijbewijs ingenomen nadat bleek dat de bestuurder onder invloed was.

Tijdens de controle bleken vier personen geregistreerd te staan voor nog openstaande zaken. Zij zijn aangehouden.

De spoorwegpolitie controleerde de inzittende van meerdere passerende treinen. Hierbij werden veertien reizigers beboet voor zwartrijden. Daarnaast kregen twee fietsers een bekeuring voor rijden zonder licht.

De VWA bezocht in het gebied zeven horecagelegenheden, één gelegenheid werd hierbij bekeurd. Nog eens drie andere zaken ontvingen een waarschuwing.

De omwonende en ondernemers in de omgeving waren erg positief over de gezamenlijke controle in het gebied.