Arrestaties in Arnhem; liquidatie voorkomen

Geplaatst op 23 december 2013, om 12:36 uur

ARNHEM – De politie heeft vorige maand een liquidatie of een overval weten te voorkomen. Dat meldt de politie maandag. Op 14 november ging Arnhem op slot nadat de drie waren gevlucht.

De vier mannen onder andere met automatische vuurwapens op pad om vermoedelijk een ernstig misdrijf te plegen. Net voor de aanhouding door het AT (arrestatieteam) op de rijksweg A50 bij Arnhem wisten drie verdachten de auto te ontvluchten. Het AT hield de bestuurder in de auto aan en in de directe omgeving werd een tweede verdachte aangehouden. In- en bij de auto werden diverse vuurwapens waaronder automatische vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen. Een van de verdachten die wist te ontkomen werd na onderzoek op het Centraal Station van Arnhem aangehouden. Om die laatste aanhouding te kunnen uitvoeren werd het treinverkeer tijdelijk stilgelegd.

De recherche in Amsterdam had zicht op een gestolen auto die met duplicaat kentekenplaten stond geparkeerd op het Marchanthof in Amsterdam. Er werd rekening mee gehouden dat deze gestolen auto gebruikt zou worden bij een liquidatie. Toen de auto gebruikt werd op die 14e november bleven rechercheurs van het observatieteam de auto volgen en een arrestatieteam sloot hierbij aan. Vanuit Amsterdam reed men via de rijksweg A1 naar de rijksweg A50. Omdat de politie en het openbaar ministerie geen risico wilde lopen dat iemand iets zou kunnen overkomen werd besloten tot aanhouding over te gaan.

Naast de vuurwapens werden ook breekijzers vuisthamers en lege tassen in de auto van de verdachten aangetroffen. Daarom sluit het onderzoeksteam niet uit dat men mogelijk van plan was om een gewapende overval te plegen.

De drie aangehouden verdachten zitten in bewaring. Een rechercheteam is nog druk bezig om de voortvluchtige op te sporen.

Het onderzoek is nog in volle gang en het rechercheteam wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over deze zaak. Men kan telefonisch contact opnemen via 0800-6070 of bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of met de NCIE op 0793458999.

Zie ook:

–  Arnhem op slot na grote zoekactie criminelen