Bewoner gewond bij woningoverval Zutphen

Geplaatst op 23 december 2013, om 23:44 uur

ZUTPHEN – Maandag aan het einde van de middag is een 60-jarige bewoner van een woning aan de Van der Vegtestraat in Zutphen gewond geraakt, nadat hij door twee nog onbekende personen thuis was overvallen. Dat meldt de politie.

Zijn partner, een 56-jarige vrouw bleef ongedeerd. De politie is direct na de melding op zoek gegaan naar de daders. Dit heeft tot op heden nog niets opgeleverd. Ook werd meteen een buurtonderzoek gehouden. Er is ondermeer geld buit gemaakt. Over de buit wordt in verband met het onderzoek verder geen mededelingen gedaan.

De bewoner deed de deur open nadat er was aangebeld. Toen de bewoner zag dat er een wapen in het spel was, ontstond er een worsteling. Daarbij raakte de 60-jarige bewoner gewond. De man is voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De beide overvallers zijn er uiteindelijk weer vandoor gegaan. In welke richting en of zij te voet waren of met een vervoermiddel is niet bekend.

Beide daders droegen donkere kleding. De ene dader had een getinte huidskleur. De ander had een donkere huidskleur.

De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die menen wat gezien te hebben. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.