Negen aanhoudingen bij ontdekte hennepkwekerij

Geplaatst op 5 december 2013, om 13:09 uur

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in een woning aan de Debussylaan in Apeldoorn een hennepkwekerij ontdekt. In de woning zijn negen personen aangehouden.

De politie had rond 01.30 uur een melding van geluidsoverlast ontvangen waarop agenten bij de woning aanbelden. Ter plaatse ontstond het vermoeden dat in de woning mogelijk een hennepkwekerij was gevestigd waarop de rest van het huis werd gecontroleerd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Op de zolderverdieping werd een kwekerij met zo’n 200 hennepplanten aangetroffen. In de kwekerij waren op dat moment meerdere personen bezig met het oogsten van de hennep. De negen personen die in de kwekerij aanwezig waren zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het gaat om vier vrouwen in de leeftijd van 26 tot 56 jaar en vijf mannen van 23 tot 39 jaar uit Apeldoorn.

De aangetroffen goederen en planten zijn in beslag genomen en vernietigd. Onderzoek wees uit dat er sprake was van diefstal stroom. De energieleverancier legt vermoedelijk een naheffing op en doet aangifte. De politie maakt proces-verbaal op.