Afscheidsreceptie voor vertrekkende burgemeester Niels Joosten - GelreNieuws        

Afscheidsreceptie voor vertrekkende burgemeester Niels Joosten

Geplaatst op 17 januari 2014, om 11:23 uur

BRUMMEN/EERBEEK – Op 5 februari 2014 start Niels Joosten als burgemeester van de gemeente Doetinchem. Het officiële Koninklijke Besluit hierover wordt naar verwachting op korte termijn genomen. Dat betekent dat de gemeente Brummen afscheid gaat nemen van een betrokken burgemeester.

Het gemeentebestuur biedt Joosten een afscheidsbijeenkomst aan die plaats vindt op vrijdagmiddag 31 januari aanstaande. Tussen 16.00 en 18.00 uur is iedereen van harte welkom om Joosten persoonlijk de hand te drukken. De bijeenkomst vindt plaats in de sportzaal van Rhienderoord Sport- en Spelplezier aan de L.R. Beijnenlaan 20 in Brummen.

Bijna negen jaar lang vervulde Niels Joosten in onze gemeente met veel enthousiasme en plezier de functie van burgemeester. Voor het gemeentebestuur reden om hier uitgebreid bij stil te staan, ondanks de korte tijdsperiode tussen het bekend worden van de voordacht van de Doetinchemse raad en de beoogde installatiedatum op 5 februari 2014. Niels Joosten heeft in negen jaar tijd veel waardering geoogst als toegankelijk en betrokken mens en bekwaam bestuurder. Reden om iedereen die dat wenst op 31 januari de gelegenheid te bieden persoonlijk afscheid te nemen. De bijeenkomst heeft vooral een informeel karakter. Om 16.30 uur is er een interactief officieel gedeelte gepland.

Niels Joosten geeft aan dat de stap om de gemeente Brummen te verlaten hem niet makkelijk is gevallen. Een nieuwe uitdaging in een andere prachtige gemeente ligt voor hem nu in het verschiet. “Ook ik ben overvallen door de snelheid waarmee deze verandering plaats vindt. Ik hoop ik ondanks het korte tijdsbestek nog van zoveel mogelijk mensen afscheid kan nemen op 31 januari.”

Tijdens een extra buitengewone raadsvergadering nemen de Brummense raad en het college van burgemeester en wethouders op dat moment formeel afscheid van Niels Joosten. Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdagavond 30 januari 2014 en begint om 18.30 uur. Locatie is de raadszaal in het gemeentehuis. Eerder die dag is er ook een informele bijeenkomst waarbij Joosten afscheid neemt van de medewerkers van de gemeente Brummen.