Brand in De Kaardebol Zutphen is aangestoken - GelreNieuws.nl

Brand in De Kaardebol Zutphen is aangestoken

Geplaatst op 30 januari 2014, om 13:10 uur

ZUTPHEN – De brand die in de nacht van maandag op dinsdag 21 januari in duurzaamheidcentrum de Kaardebol aan de Harenbergweg woedde blijkt te zijn aangestoken. Dat blijkt uit forensisch onderzoek van de politie.

De brand werd die nacht rond 02.20 uur gemeld en woedde voornamelijk inpandig. Het hele pand stond vol rook en de brandweer had de brand omstreeks 03.30 uur onder controle. Na de bluswerkzaamheden kon de omvang en schade worden vastgesteld. Het Team Forensische Opsporing van de politie en het Team Brand Onderzoeken van de brandweer hebben een uitgebreid onderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat er sprake was van brandstichting.

In de nacht van maandag op dinsdag 28 januari heeft de politie met meerdere agenten en passantenonderzoek gehouden. Enkele tientallen passanten werden aangesproken en hun verklaringen worden in de komende tijd geanalyseerd.

De politie vraagt mensen die informatie over de brandstichting hebben contact op te nemen met 0900 – 8844. Dit kan ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.