Gouden leeuwaapjes gestolen bij Apenheul

Geplaatst op 20 januari 2014, om 14:09 uur

APELDOORN – In de nacht van zondag op maandag zijn bij Apenheul aan de J.C.Wilslaan vijf gouden leeuwaapjes gestolen. De politie stelt een onderzoek in en vraagt tips over de diefstal.

De dieven hebben om op het terrein te komen een hek geforceerd. Vervolgens hebben zij de toegang tot het binnenverblijf geforceerd en zijn er met de diertjes in hun slaaphok vandoor gegaan. Dat slaaphok is van hout en heeft een opening. De afmetingen zijn 40 x 30 x 30 cm en voor mensen dus herkenbaar als een houten kistje.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De diefstal werd vanmorgen ontdekt en de politie gaat de beveiligingsbeelden van het park bekijken of de dieven daarop te zien zijn.

De diertjes staan op de lijst van bedreigde diersoort. Zij hebben natuurlijk specifieke zorg nodig en het feit dat zij door de diefstal gestrest raken, is niet wenselijk. De beestjes zijn zonder hun staart ongeveer 25 cm groot.

De Apenheul heeft de gestolen aapjes inmiddels via haar branchecontacten laten signaleren. Het vermoeden is, dat de diertjes particulier worden verhandeld. Tips over de diefstal zijn welkom bij de politie Apeldoorn via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad anoniem op 0800 – 7000.