Opschudding in Arnhem door groot gaslek

Geplaatst op 24 januari 2014, om 15:46 uur

ARNHEM- Op de Johan de Wittlaan in Arnhem werden de bewoners vrijdagmorgen opgeschrikt door een enorm sissend geluid. Het bleek om een groot gaslek te gaan.

Om 9 uur ontstond het gaslek, om 10 uur werd de brandweer gealarmeerd en 20 minuten later werd er opgeschaald naar groot incident. De brandweer uit de hele regio werd gealarmeerd om paraat te staan bij calamiteiten en om metingen te verrichten. Slangen werden op alle hoeken uitgerold en klaargemaakt om bij brand gelijk te kunnen ingrijpen. De hogedruklekkage veroorzaakte een enorme fluittoon en het gas werd hoog de lucht ingespoten.

Inwoners van zo’n 10 woningen en personeel van een garagebedrijf werden geëvacueerd en indien nodig opgevangen in het gemeentehuis van Arnhem. Het verkeer werd omgeleid. Burgermeester Kaiser keerde terug van een afspraak om de bewoners op te vangen en zich op de hoogte te stellen.

Personeel van Liander sloot op twee plaatsen de hoofdgasleidingen af, waardoor het gesis ophield. De situatie was rond 11.30 onder controle. De brandweer kon inpakken en Liander kon het lek gaan repareren. Het was ontstaan door graafwerkzaamheden.