Politie houdt 2 Roemenen aan in Zevenaar

Geplaatst op 18 januari 2014, om 12:38 uur

ZEVENAAR – De politie heeft vrijdagochtend 17 januari twee verdachten aangehouden in Zevenaar die mogelijk betrokken waren bij inbraken in auto’s.

Ze waren in het bezit van gestolen goederen en inbrekerswerktuig. Naar aanleiding van meerdere inbraken in auto’s in Zevenaar (10), Duiven (4) en Westervoort (1) in de nacht van donderdag op vrijdag, hield de politie vrijdagochtend een buurtonderzoek. Tijdens dit onderzoek zagen de agenten twee personen door de Briandstraat in Zevenaar lopen. Bij het zien van de politie gingen ze er vandoor maar de agenten konden de twee mannen van 23 en 25 jaar oud met de Roemeense nationaliteit achterhalen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Zij hadden een rugzak bij zich waar inbrekerswerktuig en gestolen spullen in zaten. De politie onderzoekt de herkomst van de gestolen spullen. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten op verdenking van heling en/of diefstal. Men onderzoekt of de verdachten verantwoordelijk zijn voor de auto-inbraken.

De politie zoekt getuigen die mogelijk iets gezien hebben dat verband houdt met deze inbraken. Als dat zo is bel dan de politie via 0900-8844.