Wild-west achtervolging eindigt na 140km

Geplaatst op 9 januari 2014, om 16:48 uur

GAANDEREN – Bij een wild-west achtervolging van 140 kilometer heeft de politie  donderdagmiddag een verdachte man gearresteerd. De achtervolging begon in Gaanderen nadat die een inbraak pleegde.

De man was samen met een andere inbreker omstreeks 15.15 uur door een getuige overlopen. Samen sloegen ze op de vlucht in een auto. Op de autosnelweg A18 kreeg de politie de auto van de inbrekers in het vizier en ontstond een achtervolging die met zeer hoge snelheid gepaard ging. De rit ging vervolgens via de A12 richting Arnhem. Op enig moment heeft een van de twee inzittenden kennelijk kans gezien om op een parkeerplaats ter hoogte van Ede uit te stappen terwijl de bestuurder van de vluchtauto weer verder reed. Met behulp van een helikopter werd de auto gevolgd waarbij het omstreeks 15.45 uur, amper een uur na de ontdekking, ter hoogte van Bleiswijk lukte de witte Opel Corsa klem te rijden. Twee politieauto’s zijn daarbij beschadigd.

Voor zover bekend is er bij de achtervolging niemand gewond geraakt. De bestuurder van de vluchtauto is ingerekend. Naar de andere verdachte is op dit moment nog een zoekactie gaande in de omgeving van Ede. Ook daarbij is een helikopter ingezet.