Arrestatie na diefstal aanhangwagens

Geplaatst op 21 februari 2014, om 17:26 uur

VOORST– Donderdagavond zijn er aan de Binnenweg in Voorst twee aanhangwagens gestolen, vermoedelijk door twee mannen met twee verschillende auto’s. Een getuige zag één van de betrokken auto’s rijden met een aanhangwagen erachter en kon een omschrijving van de auto doorgeven aan de politie. Agenten die na binnenkomst van de melding op weg waren naar Voorst, zagen zelf ook een auto met aanhangwagen rijden en noteerden voor de zekerheid het kenteken.

Bij nader onderzoek bleek vermoedelijk dat ook de auto die de politie had zien rijden betrokken was geweest bij de diefstal. De politie is hierop in Zutphen naar de woning gereden van de eigenaar van deze auto, maar trof de auto hier niet aan. Terwijl de politie in de directe omgeving uitkeek naar de auto en/of aanhangwagens, zagen de agenten beide gesignaleerde auto’s ineens rijden. De auto’s stopten even verderop, waarop de politie de bestuurder die nog bij zijn auto stond staande hield. De andere bestuurder was al spoorloos. De bestuurder die achterbleef, een 33-man uit Zutphen, is aangehouden en bekende op het politiebureau ook betrokken te zijn geweest bij de diefstal van de aanhangwagens. Op zijn aanwijzing zijn de aanhangwagens teruggevonden in Baak, en inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Het onderzoek naar de tweede verdachte wordt voortgezet. Voor dit onderzoek is het voor de politie belangrijk om nogmaals in contact te komen met een getuige die de tweede verdachte vermoedelijk heeft zien rennen. Er is na de aanhouding van de eerste verdachte kort contact geweest met deze getuige, maar in de haast zijn er geen personalia genoteerd. De politie vraagt deze getuige (een man) om alsnog contact te leggen met de politie via 0900-8844.