Politie zoekt getuigen van massale vechtpartij

Geplaatst op 24 februari 2014, om 18:10 uur

ARNHEM – In het onderzoek naar de gebeurtenissen rondom een vechtpartij in Club 8 op de Varkensstraat in Arnhem, afgelopen zaterdagochtend, roept de politie getuigen op te reageren. Ook slachtoffers, die nog geen aangifte hebben gedaan, worden gevraagd zich te melden.

In de vroege ochtend van zaterdag raakten een aantal bezoekers van een horecazaak aan de Varkensstraat in de Arnhemse binnenstad slaags met elkaar. Aanvankelijk leek het te gaan om twee vrouwen, die in de zaak ruzie kregen. Na een schermutseling werden zij de zaak uitgezet. Eenmaal buiten kwam het tot een vechtpartij met meerdere betrokkenen.

Gewaarschuwde agenten maakten daar een eind aan en dreven de groep uiteen. Nadat de rust aanvankelijk leek te zijn teruggekeerd brak er even later wederom een vechtpartij voor de zaak uit, waarbij onder meer met glazen en flessen zou zijn gegooid. De politie moest er wederom aan te pas komen en hield twee mannen aan. Het ging om een 19-jarige inwoner van ’s Heerenberg en een 39-jarige Apeldoorner. De twee zitten nog vast.

In verband met het onderzoek werden in de loop van zaterdagmiddag ook twee 21-jarige vrouwen aangehouden (een zonder vast woonadres en een uit Eerbeek). Zij zijn inmiddels na verhoor weer op vrije voeten. De politie wil graag in contact komen met getuigen van de vechtpartij. Ook sluit de politie niet uit dat er slachtoffers zijn die zich nog niet gemeld hebben. Ook daarmee wil de politie graag in contact komen. De politie is bereikbaar via 0900-8844.