Vrouw onder invloed doorgereden na ongeval

Geplaatst op 3 februari 2014, om 16:53 uur

DOETINCHEM – De politie heeft zondagavond een 34-jarige vrouw uit Doetinchem aangehouden wegens rijden onder invloed en op verdenking van het doorrijden na een ongeval.

Het ongeval vond plaats rond 23.00 uur op de Europaweg in Doetinchem. Een 42-jarige bromfietser uit Didam stond stil bij een stoplicht toen hij van achteren werd aangereden door een auto. Hij kwam hierbij ten val. De veroorzaker van het ongeval reed door. De bromfietser is ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel maar bleek op wat pijnlijke plekken na ongedeerd. Hij kon op eigen gelegenheid naar huis.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Even later, rond 23.20 uur, zag een politieman in Doetinchem in zijn vrije tijd een auto voorbijkomen met schade aan de voorzijde die ook een hard geluid maakte, wat veroorzaakt bleek omdat de auto op een velg reed. De bestuurster parkeerde de auto vlakbij op de oprit van een woning. De politieman belde aan en confronteerde de vrouw met het feit dat hij haar net voorbij had zien komen in de beschadigde auto, en het vermoeden had dat ze bij een aanrijding betrokken was geweest. Verder nam de politieman waar dat ze onvast ter been was en naar alcohol rook. Een politie-eenheid kwam ter plaatse en nam een blaastest bij de vrouw af. Deze bevestigde dat ze onder invloed was. De vrouw is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar ze bij de ademanalyse 605 ug/l blies, ruim 2x meer dan maximaal is toegestaan. Haar rijbewijs is ingevorderd. De vrouw is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op.