Wilp: Duitsers aangehouden bij controle

Geplaatst op 23 februari 2014, om 14:03 uur

WILP – Zaterdag hield de politie op de Fliertweg tijdens een Donkere Dagen Offensief controle twee 34-jarige mannen uit Duitsland aan. Zij hadden onder andere inbrekerswerktuig en verdovende middelen bij zich.

Omstreeks 22.45 uur werden surveillerende agenten bij de carpoolplaats aan de Fliertweg door een omstander geattendeerd op een auto met Duits kenteken. De twee inzittenden zouden zich verdacht gedragen bij een geparkeerde vrachtwagen. De agenten zagen de auto verdekt staan op de carpoolplaats. De inzittenden werden staande gehouden en gecontroleerd. Beiden hadden geen identiteitspapieren bij zich. De agenten troffen tijdens het controleren van de auto inbrekersgereedschap en mogelijk van diefstal afkomstige auto-onderdelen aan. Ook werd bij een van de mannen een op harddrugs lijkende stof aangetroffen. De mannen zijn aangehouden en ingesloten voor onderzoek.

De ervaring leert dat met het verzetten van de klok het aantal inbraken, diefstallen en overvallen toeneemt. Om die trend te keren is de politie het Donkere Dagen Offensief gestart. Tijdens het offensief controleert de politie extra op bekende locaties. Ook vinden er in samenwerking met verschillende partners allerlei preventieacties plaats.