Zutphenaar aangehouden voor diefstal

Geplaatst op 25 februari 2014, om 18:55 uur

VOORST– Op maandag hield de politie een 27-jarige man uit Zutphen aan op verdenking van diefstal van twee aanhangers bij een woning aan de Binnenweg in Voorst. Vrijdag 21 februari werd al een 33-jarige Zutphenaar aangehouden in deze zaak.

De politie kreeg donderdag 20 februari omstreeks 23.30 uur een melding van diefstal van één of mogelijk meerdere aanhangwagens bij een woning aan de Binnenweg in Voorst. Een getuige kon een duidelijke beschrijving geven van het voertuig waarmee één van de aanhangwagens aan het begin van de avond was ontvreemd. Ook zag de getuige dat vlak voor de komst van de agenten een onbekende auto er met een andere aanhangwagen vandoor ging. Het bleek dat de agenten deze auto in Zutphen zijn gepasseerd. Ze lieten de auto echter doorrijden omdat deze niet voldeed aan de omschrijving van de auto die betrokken was bij de tot dan bekende eerste diefstal. Wel noteerden de agenten voor de zekerheid het kenteken. Op basis hiervan werd het onderzoek in Zutphen voortgezet, waar omstreeks 01.00 uur de eerste verdachte kon worden aangehouden. Agenten troffen de twee aanhangwagens omstreeks 02.00 uur aan op een parkeerplaats in Baak.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tijdens het onderzoek kwam ook de identiteit van de tweede verdachte aan het licht. Hij werd maandag aangehouden in Zutphen. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.