Arrestatie na mishandeling bij ex-vriendin - GelreNieuws        

Arrestatie na mishandeling bij ex-vriendin

Geplaatst op 7 maart 2014, om 23:36 uur

ARNHEM – De politie hield vrijdagavond op de Catharijnestraat een 26-jarige inwoner van Huissen aan op verdenking van mishandeling van zijn ex-vriendin en het gooien van een steen vanaf het dak van een flatgebouw naar agenten.

Na een melding omstreeks 21.40 uur gingen agenten naar het betreffende adres en spraken met de bewoonster. Zij gaf aan door haar ex mishandeld te zijn. De man zou onder invloed en erg agressief zijn. De verdachte was inmiddels weg en op het dak van de flat geklommen. De agenten riepen hem herhaaldelijk aan om ervan af te komen. Ook aanwezige bewoners van de flat hielpen daarbij. De man gaf aan deze oproepen echter geen gehoor. Besloten werd om de brandweer te laten komen met een ladderwagen om hem van het dak te halen. Een agent zag ineens een steen op zich af komen, die naast hem op de grond terecht kwam. Daarop werd nog een andere politie-eenheid ter plaatse gestuurd.

De 26-jarige werd even later in het trappenhuis gesignaleerd. Agenten renden erachter aan en konden de verdachte op de tweede verdieping aanhouden. Bij zijn aanhouding pleegde de man verzet. Hij is geboeid naar het politiebureau overgebracht en ingesloten voor verhoor. Het onderzoek is nog bezig. De politieagent doet aangifte van poging tot mishandeling.

Eerder op de avond was de politie al op hetzelfde adres langsgeweest na een melding.