Beschonken bestuurder moet rijbewijs inleveren

Geplaatst op 29 maart 2014, om 13:12 uur

ARNHEM – Dankzij alerte getuigen heeft de politie vrijdagmiddag in Arnhem een beschonken bestuurder aan kunnen houden. Een 50-jarige Arnhemmer was onder invloed van alcohol achter het stuur gestapt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Omstreeks 14.30 uur meldden getuigen aan de politie dat zij zojuist hadden gezien dat een man, die volgens hen zichtbaar onder invloed van alcohol verkeerde, in de auto was gestapt. Vervolgens zou hij over het verkeerde voorsorteervak hebben gereden, sneed hij auto’s af en reed hij door het rode verkeerslicht. Op basis van het kenteken dat de politie had doorgegeven, konden agenten achterhalen waar de man woonde. In zijn straat, in de wijk Presikhaaf, zagen zij dat de bestuurder zojuist zijn auto geparkeerd had. Toen zij de Arnhemmer – die op dat moment nog achter het stuur zat – aanspraken, merkten zij dat hij onder invloed van alcohol was. Hierop is de man aangehouden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een ademanalyse in het politiebureau wees een promillage uit van 2,24 (975 ugl). Dit is 4,5 keer te veel. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd.