Brandweer Brummen presenteert de SIV

Geplaatst op 27 maart 2014, om 19:39 uur

BRUMMEN – De Brummense brandweer heeft donderdagmiddag hun zogeheten Snel Inzetbare Voertuig (SIV) met trots gepresenteerd voor de Pers. 

Vanaf april rijdt de SIV voertuig met daarop een bezetting van twee brandweermensen ook in Brummen. Donderdagmiddag werd er voor de pers een demonstratie gegeven over hoe de Snel Inzetbare Voertuig zich inzet. Dat deden ze door middel van een autobrand.

De brandweer in Brummen is de tweede post in Gelderland met het voertuig, Doetinchem had de primeur. De proef duurt een jaar. In deze proefjaar zal wel gewoon een tankautospuit meegaan met de SIV met daarop vier brandweerlieden.

De twee snel inzetbare voertuigen (SIV) waarmee in Noord- en Oost-Gelderland wordt getest zijn in feite bestelbussen die zijn uitgerust met de meest noodzakelijke apparatuur die ook op een grotere tankautospuit te vinden is. Een belangrijk verschil met de huidige manier van werken bij de brandweer is dat een SIV met twee in plaats van met zes brandweermensen uitrukt naar meldingen.