Buurtbewoner redt man uit woning

Geplaatst op 30 maart 2014, om 20:09 uur

ARNHEM – Een buurtbewoner heeft zondag einde van de middag een man uit zijn appartement gehaald die vol rook stond door een brand in de keuken.

Iets voor half zes werd de brand opgemerkt door een buurtbewoner, die vanaf de begane grond rook uit een appartement zag komen op de bovenste etage. Hij bedacht zich geen moment en rende naar boven, waarna hij een raam heeft ingetikt. Hij is naar binnen gegaan om te kijken of er nog iemand in de woning was. De buurtbewoner vond de bewoner van het appartement slapend op de bank en maakte hem wakker, waarna ze samen naar buiten zijn gegaan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De rook werd veroorzaakt door een vlam in de pan. De toegesnelde brandweer was snel ter plaatse en had de pan van het vuur afgehaald en gedoofd. Twee brandweerlieden hebben de hond uit de woning gehaald. Nadat het pand was geventileerd, konden ze weer terug naar de kazerne.

De buurtbewoner raakte lichtgewond toen ze de ruit intikte, maar kon ter plaatse door het ambulance personeel geholpen worden aan zijn verwonding. De bewoner van het appartement is gecontroleerd door de ambulance, maar hoefde ook niet mee naar het ziekenhuis.