Drugsgebruikende taxichauffuer de weg kwijt - GelreNieuws        

Drugsgebruikende taxichauffuer de weg kwijt

Geplaatst op 31 maart 2014, om 14:24 uur

OTTERLO –  Onder invloed van drugs heeft de politie zondag in Otterlo een 39-jarige taxichauffeur uit Utrecht aangehouden. Ook het rijbewijs van de man is ingevorderd hangende een onderzoek naar zijn rijvaardigheid.

De politie kwam de man omstreeks 13.45 uur op het spoor na een melding van een aanrijding op de Dorpsstraat. Een motorrijder was de Utrechter met zijn taxibus (waarin een passagier) tegengekomen bij een bocht in de weg. Daarbij zou de taxi met zijn spiegels de motorrijder hebben geraakt. Beide bestuurders stopten na het voorval. Nadat de politie erbij was gehaald en beide bestuurders door de ambulancedienst waren nagekeken was niet gebleken van letsel.

Getuigen vertelden het rijgedrag van de Utrechter opmerkelijk te vinden. Zo zou de man slingerend hebben gereden en verscheidene keren in de berm zijn geraakt. De passagier verklaarde dat de man haar om 11.00 uur al had opgehaald in Zeist voor een rit naar Maarn, maar de chauffeur was in de veronderstelling dat ze naar het Groningse Haren moest en was al uren met haar onderweg. Ook zou de man erg onrustig hebben gereden. Bij de Utrechter werd later wit poeder aangetroffen. Een bloedproef zal moeten uitwijzen of de man inderdaad onder invloed was. Van alcoholgebruik was niet gebleken.